Vägen till framgång är inte alltid rak

Resan till målet är inte alltid rak och enkel. Ibland är omvägarna långa och uppförsbackarna branta, men du kommer ändå fram till slut. 

Jag har bestämt ett mål och jag går hela tiden målmedvetet åt rätt håll. Jag kommer närmare och närmare mitt mål. Ibland går allt precis som planerat. Allt känns lätt och enkelt och jag är tacksam för allt jag får uppleva. Då är livet lätt att leva.

Men, då och då är vägen jag går på allt annat än rak och smidig. Det känns motigt, svårt och jag förstår inte alls det som händer. Jag blir stressad, frustrerad, irriterad, ledsen, arg och besviken. Besviken på det som händer mig, men främst besviken på mig själv. Varför händer detta? Varför reagerar jag som jag gör? Jag borde kommit längre i min personliga och andliga utveckling. Jag borde veta bättre! Jag borde acceptera. Jag borde … Så kommer jag snabbt på att det är tillfälliga svackor eller avsteg från den där rätta, raka och enkla vägen. Att det är så livet är. Det går upp och ner. Det är ljust och mörkt. Att jag måste uppleva det negativa för att uppskatta det positiva. Och att jag utvecklas av det svåra; och utvecklas vill jag!

Jag tänker på orden jag hörde nyss. ”Ibland behöver vi gå vilse för att hitta rätt”. Jag har varit vilse ett tag. Men nu är jag på rätt väg igen, starkare än någonsin och med ett ännu tydligare mål.

När går du vilse? Hur hittar du rätt igen?