Vad är rätt?

Att välja väg och inriktning är inte helt lätt, men om vi lyssnar på hjärtat blir det oftast rätt. 

Ständigt ställs vi inför beslut, ibland stora, ibland små. Ibland känns det lätt att fatta beslut – det går liksom bara av sig självt. Andra gånger är det svårt – hur man än vrider och vänder på det så går det bara inte.

För några dagar sedan ställdes jag inför en möjlighet som lät så bra och logisk. Jag borde tacka ja. Men, det var mycket pengar involverade – långt mer pengar än jag var bekväm att satsa. Argumenten talade sitt tydliga språk, det var visserligen mycket pengar men det skulle löna sig. Affärsmässigt sett. Jag hade inte lång tid på mig att välja, ett besked behövde lämnas nästan direkt. Tankarna snurrade om vartannat och jag kom bara inte fram till svaret. Så kom den där sista frågan: Kan du ringa några samtal och lösa det? Mitt svar var snabbt och oväntat: Jag känner inte för det! Jag blev själv förvånad över min ärlighet.

Huvudet och logiken sa ja, men hjärtat sa nej. Jag hade inte den där känslan som jag lärt mig känna igen som ett tydligt ”ja, jag vill”. Så jag avböjde och jag kände mig nöjd och trygg med mitt beslut. Det var rätt!

Så några timmar senare dök möjligheten upp igen på ett oväntat sätt och jag började tveka. Jag var i en utsatt situation och återigen kom tankarna – borde jag i alla fall. Jag valde som tur var att bara gå vidare, men tankarna följde med mig. Hade jag fattat fel beslut. Jag fastnade i oro och nedstämdhet, tills jag började tänka på varför jag slutligen tackade nej den första gången. Hjärtat. Jag hade gjort rätt!

Nu tänker jag låta detta bli en lärdom. När jag fastnar i tankar och logiska kullerbyttor om ”å ena sidan, å andra sidan” tänker jag stanna upp och känna efter: Vad vill jag egentligen. Vad känns rätt? Vad säger hjärtat? Och när beslutet är fattat, så tänker jag hålla mig till det och släppa tankarna!

Låter du ditt hjärta vara med i dina beslut?