I varje nu!

Att vara närvarande i nuet är inte helt enkelt, men det är bara i nuet som vi kan uppleva känslor som avslappning, glädje och frihet så det är väl värt ett försök (eller flera)!

Jag har länge försökt bli av med stresskänslor, spända käkar, ömmande muskler och svårigheten att slappna av; som jag vet beror på ett stort kontrollbehov och svårigheten att släppa alla de tankar som flyger runt. Jag har också önskat att jag ska få in mer lugn och glädje i livet, men något har hindrat detta.

Nu vet jag att det jag önskar bara kan komma till mig i varje enskilt nu. Det är bara i nuet jag kan öva mig på att ”bara vara”, att lyssna till avslappnande musik, att titta på havets vågor som rullar in, att lyssna till fågelkvitter, att känna solens värmande strålar eller vinden mot huden och att känna hur musklerna slappnar av.

Nu vet jag också att det bara är i varje enskilt nu som jag kan känna verklig glädje. Det är bara nu som jag kan ta i allt fint runt omkring mig, känna hur det sprudlar i hela kroppen, känna hur tacksam jag är och känna hur hjärtat växer.

Så samtidigt som jag fokuserar på det jag vill ha, har tydliga mål och visioner samt agerar för att få det; lämnar jag utrymme för att något annat kanske ännu bättre kan hända och för att hela tiden stanna upp, ta in, känna efter och vara tacksam för det jag har.

Just nu är jag den jag vill vara. Just nu gör jag det jag vill göra. Just nu har jag allt jag vill ha. Jag är nöjd med livet!

 

Vad uppskattar du just nu?