Hårda smällar!

Ibland händer saker som sårar, som gör ont, som ställer till det eller som bara känns jobbiga. Även om det är tufft för stunden kan dessa saker vara det som ger dig en stor insikt, som tar dig till nästa nivå i din utveckling eller som till och med får ditt liv att ta en helt ny positiv vändning. 

Så många gånger som jag varit med om negativa saker, som vi alla är då och då – mer eller mindre. Och för flera år sedan kunde jag låta mig själv fullständigt dras ner i dessa negativa händelser. Jag såg på saker utifrån ett negativt perspektiv, men förstod det inte själv.

Idag har jag ett helt annat förhållningssätt till det som sker, till hela livet. Jag har lärt mig att allt som händer utvecklar oss på något sätt. Vi utvecklas av både positiva och negativa händelser.

Ibland behövs negativa händelser för att skaka om oss, för att få oss att förstå att vi är på väg åt fel håll och behöver tänka om. Ibland händer saker vi inte hade tänkt oss, eller så blir inte det vi längtat efter och sett fram emot av. Det är då lätt att se det som negativt, men kanske leder det till något ännu bättre. Som när du blir sjuk av stress och måste vila dig frisk och i processen hittar tillbaka till lugnet och glädjen i livet. Som när man inte får ett jobb man sökt och det känns tungt att ha missat sin chans för 10:e gången, men det strax därefter dyker upp ett ännu bättre jobb som du får och som passar perfekt (till skillnad från det första). Som när du missar bussen och får vänta 20 minuter till nästa och då träffar en vän du inte träffat på länge och pratar med hela vägen hem, glad att äntligen ha fått ses igen.

Idag försöker jag att se på negativa händelser just som något som händer. Om jag blir ledsen, irriterad, förbannad, nedstämd, arg eller riktigt riktigt låg försöker jag först att bara stanna upp och känna in. Vad upplever jag? Varför känner jag som jag känner? Varför tänker jag som jag tänker? Vill den här situationen säga mig något viktigt? Det gör att jag faktiskt kan se det negativa som sker som en möjlighet att lära mig något. Alltså blir det negativa också något positivt; även om det känns riktigt jobbigt till en början.

Så nästa gång du är med om något som påverkar dig på ett negativt sätt; fundera över vad det vill säga dig? Eller, är det något just nu som känns jobbigt. Vad kan det bero på? 

Kommentera gärna! Jag har förstått att det inte fungerat att kommentera inläggen på ett bra tag (och jag har funderat på varför ingen kommenterar längre). Jag hoppas nu ha löst det tekniska problemet. Snälla skriv något så jag vet om det fungerar. 

2 reaktioner på ”Hårda smällar!

  1. Det du skriver är upplyftande. Att händelser och tillsynes negativa saker kan vändas till positiva aha upplevelser. Det är så vi måste tänka!

Kommentarer inaktiverade.