Att byta goda vanor som blivit rutin

IMG_4558

Avsteg från goda rutiner är inte alltid dåliga; ibland kan det vara nödvändigt för att komma längre i den personliga utvecklingen och ibland är det bara skönt att göra något annat.

Jag har skrivit om det tidigare; att jag har skapat en rad goda rutiner för att må bra. En av dessa goda rutiner är att jag brukar börja min morgon med mindfulnessmeditation. Dels är det lättare för mig att faktiskt göra meditationen direkt på morgonen, innan jag hunnit börja fundera över allt som behöver göras och risken för att den prioriteras bort blir stor. Dels är det ett skönt sätt att börja dagen. Känslan av avslappning och att jag prioriterat mig själv en stund sitter ofta i ett bra tag in i dagen.

Men så idag när jag som vanligt skulle sätta mig i min fåtölj och meditera så kände jag bara inte för det. Jag kände mig trött och jag ville inte. Min första tanke var att jag bara försökte hitta en undanflykt och tänkte se till att fortsätta min rutin, minsann! Sen slog det mig att jag kände för att bryta rutinen. Jag ville göra något annat; något bättre. Något som passade mig bättre just idag.

Så jag gick istället ut på en morgonpromenad, där mindfulness ingick. Jag kände hur väl jag behövde frisk luft och att jag ville röra på mig. Jag fick snabbt en insikt om att jag längtar efter förändring. Jag vill ha frisk luft under vingarna och röra mig fritt. Jag vill vara mig fullt ut!

Jag är glad att jag bröt min goda vana; min morgonrutin. Idag behövdes det. Idag fanns en anledning. Imorgon är jag kanske tillbaka i min rutin igen. Eller så behöver jag nu andra rutiner.

Känner du efter vad du verkligen behöver, eller gör du bara som brukar?