Sanna Steg

- En blogg om att leda sig själv och att våga vara sann!

Struktur och kreativitet – två sidor som gör mig hel!

 

Länge har jag levt med hårda krav på mig själv, och hårda krav utifrån. Först visste jag inte om det, men sedan förstod jag. Jag kände mig låst. Jag kände mig fast; och allt jag ville var att bryta mig loss! Och det gjorde jag. Steg för steg tills det avgörande beslutet togs; när jag bestämde mig för att släppa kontrollen och följa livet.

En härlig känsla, men också läskig. Hur gör man nu? Om inte jag kontrollerar, styr, följer upp och planerar allt i minsta detalj. Hur blir det då? Vem styr då?

Jo, det är ju ändå jag själv – men en annan del av mig själv. Den delen som tror på mig själv. Den delen som älskar mig själv. Den delen som bestämt sig för att leva mitt liv; och inte alla andras.

Så jag släppte mig själv fri.

Då tyckte jag illa om den andra delen; den delen som hållit mig tillbaka. Den delen som strukturerat, ställt krav, planerat och genomfört. Det blev katastrof! Varje dag slets jag mitt itu. Varje dag tänkte jag ”å ena sidan och å andra sidan”. Tills jag började förstå att båda sidorna av mig själv är bra. Att båda sidorna behövs. Att de hjälper varandra.

Vägen hit tog tid men idag är jag framme. Jag älskar hela mig, båda sidor.

Jag inte bara vet rent intellektuellt att det är så, jag känner det i hela mig. Struktur och genomförande hjälper mig att leva det kreativa och fria liv jag vill ha. Jag är glad att jag har de båda olika sidorna, vilken tillgång!

Energin flödar i kroppen. Jag är kär i mig själv. Inget kan stoppa mig nu.

Har du olika sidor hos dig själv? Hur påverkar de dig? När är den ena respektive den andra bra? Hur får du ihop den till en ”perfect match”?

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2021 Sanna Steg

Tema av Anders Norén