Sanna Steg

- En blogg om att leda sig själv och att våga vara sann!

När det är rätt är det lätt!

När jag släpper å ena sidan, och andra sidan. När jag släpper tankarna på hur det borde vara och vad alla andra ska tro. Då blir det enkelt. 

Jag står och väntar på tåget. Vinden kyler mina kinder. Jag tittar mot solen, sluter ögonen och bara är. Jag njuter av stillheten. Så plötsligt trillar insikterna in.

Alla tankar jag haft om vad jag ska göra, hur jag ska göra det och hur jag ska uttrycka det.  När jag slitits mellan två världar och två sidor av mig själv. Allt jag behöver göra är att vara sann mot mig själv, att vara mig fullt ut. Jag har två starka sidor; det är den jag är. Jag behöver inte välja. Jag behöver bara vara hela mig.

Jag bestämmer mig. Nästa gång jag får tankar som ”vad ska dom då tänka”, ”tänk om dom tycker jag är konstig”, ”tänk om jag skrämmer bort mina kunder”, ”tänk om jag misslyckas”; då ska jag stanna upp, känna in kroppen & hjärtat och fråga mig själv. Om inga hinder fanns, hur skulle jag då göra? Vad vill jag innerst inne?

Jag testar frågorna direkt. Svaret är självklart. Jag vet vilken väg jag ska gå! Jag är redo! Jag längtar!

Jag har hört det många gånger. Jag har tänkt det många gånger. Men, nu förstår jag det på riktigt och det har sjunkit in. Jag förstår att alla de utmaningar jag haft har skett för att jag ska förstå att den enda vägen fram är att vara mig fullt ut; utan att låta mig fångas av rädslan för vad andra ska tycka.

Jag trotsar rädslan som hållit mig fast. Jag väljer min dröm. Jag väljer mig själv. Jag är fri igen.

Vilken är din största rädsla? Vad vill rädslan lära dig? Hur tar du dig förbi din rädsla?

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2021 Sanna Steg

Tema av Anders Norén