Sanna Steg

- En blogg om att leda sig själv och att våga vara sann!

På väg i rätt riktning!

Dagens händelser, samtal och insikter visar mig tydligt att jag är på väg åt rätt håll!

Jag har skrivit om det tidigare och kanske börjar det bli tjatigt, men det tål att upprepas. Länge har jag levt för att prestera för andra, försökt att passa in i en mall och följa det andra säger att man ”måste” för att lyckas. För några år sedan bestämde jag mig för att istället göra det som jag vill och mår bra av. Det var lättare sagt än gjort och jag har många gånger fallit tillbaka i gamla föreställningar och vanor.

Men, jag har hela tiden – från min insikt om att jag presterat för att vara andra till lags och mitt beslut att istället göra det som jag vill och mår bra av – varit på väg åt rätt håll. Det har gått upp och ner, men jag har fortsatt; ibland i snabbt tempo, ibland nästan bakåt.

Många gånger har jag känt att jag tagit riktigt stora kliv.

Idag blev det ännu tydligare att jag är på väg åt rätt håll. Och det går snabbt nu. På väg från ett av dagens möten slår det mig. Jag vet vad jag ska fokusera på. Jag vet vad jag vill. Och jag vet att jag är bra på det. Det jag tidigare mest anat förankras och blir tydligt. En stor glädje sprider sig i kroppen och jag kan inte låta bli att sjunga. Så jag går i centrala Göteborg och sjunger för mig själv, tyst. Jag börjar sjunga lite högre. Så plötsligt ler jag för mig själv när jag märker att jag faktiskt låter min glädje ta fart och sprida sig utåt, utan att jag bryr mig om vad de runt omkring ska tycka och tänka. En kort stund funderar jag på att utmana mig själv och sjunga riktigt högt, men jag stannar där. Ett steg i taget. Jag är nöjd med det steg jag tagit.

Efter nästa ett möte blir det ännu tydligare. Jag känner i hela kroppen hur nöjd jag är där jag är just nu. Jag vet att jag går åt rätt håll och jag vet att det kommer att bli bra. Mitt hjärta växer och det är den finaste gåvan jag kan ge mig själv på alla hjärtans dag.

Hur tar du reda på vad vad du brinner för, drivs av, älskar att göra och dessutom är bra på? (Kommentera gärna, efter att ha klickat på rubriken i inlägget)

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2021 Sanna Steg

Tema av Anders Norén