Sanna Steg

- En blogg om att leda sig själv och att våga vara sann!

Det börjar nu!

Oavsett vad jag ska göra eller vart jag vill så börjar det just där jag befinner mig nu! 

Du som följt bloggen ett tag vet hur jag har kämpat med kontroll, prestation och stress under lång tid, och hur jag nu kommer närmare och närmare min önskan att släppa taget om detta till förmån för lugn och glädje.

Den senaste tiden har jag fokuserat på att ta det lugnt och känna efter vad jag vill och behöver, istället för att stressa fram saker jag hade velat få färdigt. Jag har varit extra noga med att följa de goda rutiner som jag skapat åt mig själv för att må bra. Med andra ord har jag fokuserat på att ”vara” istället för att ”göra”. Det har gjort att jag varit mer medvetet närvarande och jag har fått en djupare insikt om vad det faktiskt är och vilka fördelar det för med sig.

Det lugn jag söker kan jag bara hitta i varje enskilt nu.

Den glädje jag söker kan jag bara hitta i varje enskilt nu.

Den inre styrka jag söker kan jag bara hitta genom att vara mig själv fullt ut. För att veta vad som är ”jag” och vad jag vill behöver jag i varje nu lyssna inåt för att hitta och följa det som ”känns rätt” och ger mig glädje. Jag behöver vara medvetet uppmärksam på mina känslor och tankar.

För att kunna vara medvetet uppmärksam på det som sker runt mig och inom mig behöver jag lugn.

Den gemensamma nämnaren och nyckeln för det jag söker är medveten närvaro i nuet. Allt det jag söker börjar nu!

Vad kan medveten närvaro göra för dig?

 

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2021 Sanna Steg

Tema av Anders Norén