Sanna Steg

- En blogg om att leda sig själv och att våga vara sann!

Att leva sin dröm nu direkt!

Det är så lätt att hela tiden längta efter något annat, men vi kan faktiskt hitta det vi vill ha där vi är just nu – i alla fall känslan vi söker.

Under lång tid har jag satt mål för vad jag vill uppnå, vad jag vill ha, vad jag vill göra. Jag har strävat framåt och pressat mig hårt för att uppnå målen.

Sedan lärde jag mig att det å ena sidan är bra att ha ett mål eller en vision att gå mot, för att  ha en riktning i livet, men att det å andra sidan är viktigt att vara öppen för hur målet nås och att det kanske ändras.

Nyligen insåg jag dessutom att jag kan hitta det jag söker just här och nu. Att jag kan hitta känslan jag söker i min dröm redan nu.

Idag fick jag en insikt som fördjupade tidigare insikter. När de mål och drömmar jag har är uppfyllda kommer jag att känna glädje och frihet. Om jag är där jag är nu (och det är jag ju); hur kan jag då redan nu känna glädje och frihet? Jo, om jag gör det jag känner för. Om jag låter hjärtat styra. Om jag har en tydlig riktning och agerar utifrån den, men släpper planerandet, kontrollen och styrandet och ser vad som händer. Om jag är öppen för vad som sker och hur jag når mitt mål. Då blir jag fri från ständiga tankar, fri från oro, fri från spänningar och fri från prestation. Då kan glädjen ta plats. Då kan jag leva ut och vara mig själv fullt ut. Då kan jag leva ut mina drömmar. Jag släpper kontrollen – kontrollen över det jag ändå inte kan styra! Jag fylls av lycka och fridfullt lugn.

Vad drömmer du om?
Vad innebär det för dig när du nått din dröm?
Vad känner du då?
Hur kan du känna så redan nu? 

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2021 Sanna Steg

Tema av Anders Norén