Sanna Steg

- En blogg om att leda sig själv och att våga vara sann!

Att ha tråkigt = vila

När vilan tar mig så in i fullständigt varande att tankarna tystnar och det inte finns något jag ”måste” göra.

Jag vaknade på morgonen med ett lugn och bestämmer mig för att njuta av dagen. Snart dyker en massa saker upp som jag känner att jag ”måste” göra. Tiden blir allt mer knapp. Hinner jag färdigt innan gästerna kommer?

Jag hade låtit mig själv dras in i gamla tankemönster. Jag uppmärksammade det, men orkade inte riktigt göra något åt det. Jag lät tankarna få stressa mig en stund till.

Gästerna kom. Jag slappnade av och märkte hur trött jag var.

Gästerna går och jag sätter mig och vilar i favoritfåtöljen. Tänker meditera, men vill inte blunda. Utsikten är för vacker. Efter en stund sluter jag ögonen. Mediterar. Tänker på saker att vara tacksam över.

Sedan bara sitter jag en stund. Helt tyst. Bara jag. Kroppen känns tung, huvudet är klart. Så kommer en ensam tanke. ”Det är nästan tråkigt”. Jag ler för mig själv. Ja, det är nästan tråkigt. Inget att göra, eftersom tankarna stannat finns inga ”måsten”. Det är skönt att ha tråkigt. Ett nytt sorts tråkigt.

Vågar du testa vad som händer om du stannar tankarna?

Nästa Inlägg

© 2021 Sanna Steg

Tema av Anders Norén